In căutarea celor mai tari startup-uri, antreprenori şi investitori din România

The Next Web prezintă Romanian Startup Awards

09 JANUARY 2013, BUCURESTI, ROMANIA
Pe data de 5 februarie 2013 va avea loc The Next Web Romanian Startup Awards, eveniment organizat de The Next Web în colaborare cu Geekcelerator. În cadrul evenimentului vor fi premiate cele mai bune start-up-uri şi cei mai importanţi antreprenori şi investitori din România. Începând de astăzi, publicul îşi poate nominaliza preferaţii la http://thenextweb.com/startupawards/romania.
În căutarea celor mai bune start-up-uri româneşti
„Start-up-urile au jucat întotdeauna un rol important în evenimentele The Next Web –la conferinţele noastre participă în fiecare an multe companii tinere şi promiţătoare. Este extraordinar faptul că putem să întâlnim aceste start-up-uri în propriile hub-uri tehnologice pe măsură ce ne deplasăm în Europa pentru a sărbători antreprenoriatul. La TNW Romanian Startup Awards căutăm cele mai talentate minţi antreprenoriale ale României şi ne propunem să aducem împreună reprezentanţii tehnologiei româneşti pentru o seară extraordinară”, spune Patrick de Laive, Co-Fondator The Next Web.

Vot online şi ceremonie offline de decernare a premiilor
Premiile TNW Romanian Startup Awards sunt decernate la alegerea publicului care are posibilitatea de a vota concurenţii preferaţi. Primul pas este nominalizarea startup-urilor favorite cu patru săptămâni înainte de eveniment. Ulterior vor fi aleşi 5 finalişti pentru fiecare categorie de către juriul format din Ziad M. Kane, CEO The Next Web.com, Patrick deLaive (Co-Fondator The Next Web) şi editorii Robin Wauters şi Martin Bryant. Urmează apoi perioada de vot în cadrul căreia, timp de o săptămână, publicul are posibilitatea de a-şi alege favoriţii.

Câştigătorii celor 7 categorii de concurs vor fi anunţaţi la ceremonia de decernare apremiilor care va avea loc pe data de 5 februarie în Bucureşti. În această seară, membrii comunităţii se vor întâlni pentru a interacţiona în mod direct şi a sărbători alături de finaliştii şi câştigătorii concursului.

Şapte categorii
Cele şapte categorii ale concursului sunt: start-up-ul anului, cel mai bun co-fondator, cea mai bună aplicaţie web, cea mai bună aplicaţie mobile, cel mai bun design, cea mai bună experienţă a utilizatorului şi cel mai bun investitor. Premiile vor fi înmânate de co-fondatorul The Next Web, Patrick de Laive, şi de reprezentanţii Geekcelerator. Câştigătorii vor primi bilete la conferinţa The Next Web care va avea loc în luna aprilie2013 la Amsterdam, alături de premii oferite de partenerii locali.

Despre TNW Startup Awards
TNW Startup Awards celebrează antreprenoriatul în hub-urile tehnologice ale Europei. În fiecare ţară vor fi înmânate 7 premii la evenimentele care vor avea loc în Berlin, Londra, Dublin, Paris, Barcelona, Bucureşti, Varşovia, Amsterdam, Kiev, Moscova, Istanbul şi Copenhaga. Categoriile de concurs sunt: start-up-ul anului, cel mai bun (co-)fondator, cea mai bună aplicaţie web, cea mai bună aplicaţie mobile, cea mai bună experienţă a utilizatorului, cel mai bun desing şi cel mai bun investitor. Câştigătorii TNW Startup Awards sunt aleşi prin vot de către public. Nominalizările se efectuează online la: http://thenextweb.com/startupawards/romania

Decernarea premiilor în Europa
Romanian Startup Awards face parte din turneul european Startup Awards care va avealoc în perioada 15 ianuarie – 28 februarie. Ceremoniile de decernare a premiilor voravea loc astfel:

Startup Awards Germania, Berlin, 15 ianuarie
Startup Awards UK, Londra, 24 ianuarie
Startup Awards Irlanda, Dublin, 29 ianuarie
Startup Awards Franţa, Paris, 31 ianuarie
Startup Awards România, Bucureşti, 5 februarie
Startup Awards Spania, Barcelona, 7 februarie
Startup Awards Polonia, Varşovia, 12 februarie
Startup Awards Olanda, Amsterdam, 15 februarie
Startup Awards Ucraina, Kiev, 19 februarie
Startup Awards Rusia, Moscova, 21 februarie
Startup Awards Turcia, Istanbul, 26 februarie
Startup Awards Danemarca, Copenhaga, 28 februarie

Quotes
"Start-up-urile au jucat întotdeauna un rol important în evenimentele The Next Web –la conferinţele noastre participă în fiecare an multe companii tinere şi promiţătoare. Este extraordinar faptul că putem să întâlnim aceste start-up-uri în propriile hub-uritehnologice pe măsură ce ne deplasăm în Europa pentru a sărbători antreprenoriatul.La TNW Romanian Startup Awards căutăm cele mai talentate minţi antreprenorialeale României şi ne propunem să aducem împreună reprezentanţii tehnologiei româneştipentru o seară extraordinară." Patrick de Laive - Co-Fondator The Next Web
Images
Spokespeople
About TNW Startup Awards Europe

The TNW Startup Awards are a series of 12 local awards in Europe's tech hubs. In each country, an online competition where the public can nominate and vote their favourite will determine the hottest startups, founders and investors. After the online awards, meetups with a TNW co-founder or editor will take place in Berlin,  London, Dublin, Paris, Barcelona, Bucharest, Warsaw, Amsterdam, Kiev, Moscow, Istanbul and Copenhagen. The categories of the awards are: Startup of the Year, best (co-)founder, best web app, best mobile app, best user experience, slickest design and best investor. The TNW Startup Awards are voted for by the public through their preferred social media channel. http://thenextweb.com/startupawards

About The Next Web

TheNextWeb.com is the source for technology news, business and culture with a worldly perspective. Since its launch in January 2008, the site has grown to a monthly reach over 6 million visitors from across the globe - priding itself on both its US and international audience.

The Next Web Conference is the second largest European Internet conference and is held every year in April, in Amsterdam.