Info
Bucuresti, Romania | Published on: January 9, 2013
Social media pitch
TNW Romanian Startup Awards e aici! Nominalizeaza cel mai tare startup, antreprenor sau investitor din Ro #RSA http://pr.co/p/000s7p
Pe data de 5 februarie 2013 va avea loc The Next Web Romanian Startup Awards, eveniment organizat de The Next Web în colaborare cu Geekcelerator. În cadrul evenimentului vor fi premiate cele mai bune start-up-uri şi cei mai importanţi antreprenori şi investitori din România. Începând de astăzi, publicul îşi poate nominaliza
preferaţii la http://thenextweb.com/startupawards/romania.
Details
În căutarea celor mai bune start-up-uri româneşti
„Start-up-urile au jucat întotdeauna un rol important în evenimentele The Next Web –la conferinţele noastre participă în fiecare an multe companii tinere şi promiţătoare. Este extraordinar faptul că putem să întâlnim aceste start-up-uri în propriile hub-uri tehnologice pe măsură ce ne deplasăm în Europa pentru a sărbători antreprenoriatul. La TNW Romanian Startup Awards căutăm cele mai talentate minţi antreprenoriale ale României şi ne propunem să aducem împreună reprezentanţii tehnologiei româneşti pentru o seară extraordinară”, spune Patrick de Laive, Co-Fondator The Next Web.

Vot online şi ceremonie offline de decernare a premiilor
Premiile TNW Romanian Startup Awards sunt decernate la alegerea publicului care are posibilitatea de a vota concurenţii preferaţi. Primul pas este nominalizarea startup-urilor favorite cu patru săptămâni înainte de eveniment. Ulterior vor fi aleşi 5 finalişti pentru fiecare categorie de către juriul format din Ziad M. Kane, CEO The Next Web.com, Patrick deLaive (Co-Fondator The Next Web) şi editorii Robin Wauters şi Martin Bryant. Urmează apoi perioada de vot în cadrul căreia, timp de o săptămână, publicul are posibilitatea de a-şi alege favoriţii.

Câştigătorii celor 7 categorii de concurs vor fi anunţaţi la ceremonia de decernare apremiilor care va avea loc pe data de 5 februarie în Bucureşti. În această seară, membrii comunităţii se vor întâlni pentru a interacţiona în mod direct şi a sărbători alături de finaliştii şi câştigătorii concursului.

Şapte categorii
Cele şapte categorii ale concursului sunt: start-up-ul anului, cel mai bun co-fondator, cea mai bună aplicaţie web, cea mai bună aplicaţie mobile, cel mai bun design, cea mai bună experienţă a utilizatorului şi cel mai bun investitor. Premiile vor fi înmânate de co-fondatorul The Next Web, Patrick de Laive, şi de reprezentanţii Geekcelerator. Câştigătorii vor primi bilete la conferinţa The Next Web care va avea loc în luna aprilie2013 la Amsterdam, alături de premii oferite de partenerii locali.

Despre TNW Startup Awards
TNW Startup Awards celebrează antreprenoriatul în hub-urile tehnologice ale Europei. În fiecare ţară vor fi înmânate 7 premii la evenimentele care vor avea loc în Berlin, Londra, Dublin, Paris, Barcelona, Bucureşti, Varşovia, Amsterdam, Kiev, Moscova, Istanbul şi Copenhaga. Categoriile de concurs sunt: start-up-ul anului, cel mai bun (co-)fondator, cea mai bună aplicaţie web, cea mai bună aplicaţie mobile, cea mai bună experienţă a utilizatorului, cel mai bun desing şi cel mai bun investitor. Câştigătorii TNW Startup Awards sunt aleşi prin vot de către public. Nominalizările se efectuează online la: http://thenextweb.com/startupawards/romania

Decernarea premiilor în Europa
Romanian Startup Awards face parte din turneul european Startup Awards care va avealoc în perioada 15 ianuarie – 28 februarie. Ceremoniile de decernare a premiilor voravea loc astfel:

Startup Awards Germania, Berlin, 15 ianuarie
Startup Awards UK, Londra, 24 ianuarie
Startup Awards Irlanda, Dublin, 29 ianuarie
Startup Awards Franţa, Paris, 31 ianuarie
Startup Awards România, Bucureşti, 5 februarie
Startup Awards Spania, Barcelona, 7 februarie
Startup Awards Polonia, Varşovia, 12 februarie
Startup Awards Olanda, Amsterdam, 15 februarie
Startup Awards Ucraina, Kiev, 19 februarie
Startup Awards Rusia, Moscova, 21 februarie
Startup Awards Turcia, Istanbul, 26 februarie
Startup Awards Danemarca, Copenhaga, 28 februarie

Quotes
Start-up-urile au jucat întotdeauna un rol important în evenimentele The Next Web –la conferinţele noastre participă în fiecare an multe companii tinere şi promiţătoare. Este extraordinar faptul că putem să întâlnim aceste start-up-uri în propriile hub-uritehnologice pe măsură ce ne deplasăm în Europa pentru a sărbători antreprenoriatul.La TNW Romanian Startup Awards căutăm cele mai talentate minţi antreprenorialeale României şi ne propunem să aducem împreună reprezentanţii tehnologiei româneştipentru o seară extraordinară.

— Patrick de Laive - Co-Fondator The Next Web